vineri, 30 mai 2014

MICUL ACTOR



CONCURSULUI „MICUL ACTOR”
Ediţia a VII-a
CAEN 2014 , domeniul cultural artistic - teatru, p. 9, poziţia 9

11 IUNIE 2014, ORA 9.30 – PREŞCOLARII DE LA GRĂDINIŢĂ
12 IUNIE 2014, ORA 12.30 – CP   şi  CLASELE I-IV
LOCUL DE DESFĂŞURARE :
 BIBLIOTECA MUNICIPALĂ „RADU ROSETTI” ONEŞTI

Secţiunile concursului

Concursul Naţional de teatru „Micul actor” se adresează preşcolarilor de la grupa mare şi elevilor de la clasele pregătitoare, clasele I-IV din România şi Republica Moldova
Cuprinde trei secţiuni:
I. Secţiunea de interpretare/ de vizionare a înregistrărilor video a unui fragment dintr-un basm /legendă/schiţă/monolog din literatura română sau universală
II.  Secţiune de educaţie plastică cu tema „Călătorind prin lumea poveştilor”:
§        pictură (tehnică de lucru la alegere: acuarele, carioca)
§        desen realizat pe calculator folosind aplicaţia Paint
Pentru copil, desenul este un joc, un vis, o realitate unde culoarea este pionul principal. Copiilor trebuie să li se permită să se joace, să viseze, să exprime realitatea, aşa cum o percep ei. Personajele sunt deopotrivă reale şi fantastice. Prin desen şi culoare, elevii claselor pregătitoare, I şi a II-a  vor încerca să materializeze tărâmul pe care nimeni nu l-a văzut, cu personajele lor îndrăgite din lumea poveştilor.
III.   Secţiunea de scriere creativă şi de realizare a unui afiş cultural, pentru clasele a III-a şi a IV-a.
Scriere creativă - realizarea unei compuneri (scrisă de mână, nu la calculator) cu tema:
§        clasa a III-a: „Dacă aş avea o baghetă fermecată, aş oferi copiilor de 1 Iunie…”
§        clasa a IV-a:  „Dacă aş fi primarul localităţii mele… ”
Afişul de teatru Afişul este considerat una dintre cele mai eficiente şi mai penetrante modalităţi de comunicare a unui mesaj. Afişul de teatru este creat în ideea de a aduce spectatori în săli. Finalitatea depinde de o multitudine de elemente, cel mai important fiind modul în care afişul reuşeşte să exprime ideea de bază a spectacolului. Pentru a fi performant, afişul trebuie să aibă un impact vizual deosebit, într-un cuvânt, să fie incitant pentru privitor. Altfel, trecem pe lângă el fără să-l observăm. Elevii claselor a III-a şi a IV-a vor realiza un afiş pentru un spectacol de teatru pe o foaie A4.
Notă
Lucrările pentru secţiunea II şi III se primesc până pe data de 10 iunie 2014; participantul este obligat să adauge un plic timbrat A4, cu timbru de 3 lei şi adresa (la destinatar), pentru expedierea diplomelor. Vă rog să contribuiţi cu 6 lei/fiecare secţiune, (bani ce vor fi folosiţi pentru tehnoredactarea diplomelor în format color).

Niciun comentariu: