joi, 20 martie 2014

SPUNE DA LECTURII!



Editarea revistei nr. 2
ISSN 2344-2387/ISSN-L 2344-2387
ANUL ŞCOLAR 2013 – 2014
        

            Proiectul se va desfăşura pe perioada anului şcolar 2013- 2014. Compunerile/poeziile realizate de elevi şi referate/fişe de lucru/exemple de bune practici (pentru orice disciplină din aria curriculară) întocmite de cadrele didactice vor fi publicate în revista „SPUNE DA LECTURII!”  -  ISSN 2344-2387/ISSN-L 2344-2387.
           
            În perioada 15 aprilie 2014 – 31 mai 2014 se primesc referatele colegilor din ţară şi Republica Moldova/compunerile, poeziile pe adresa de email: elenapo_03@yahoo.com  şi se evaluează compoziţiile literare ale elevilor. Se selectează creaţiile literare care îndeplinesc condiţiile de publicare anunţate în regulamentul de desfăşurare. Se trimite e-mail elevilor pentru anunţarea rezultatelor evaluării.
            În ziua de 1.06.2014, la Biblioteca „Cosânzeana”, elevii vor prezenta creaţiile artistice în cadrul secţiunii adresate lor.

         SECŢIUNEA I – EXEMPLE DE BUNE PRACTICI (pentru cadre didactice)

            Prof. /înv. coordonatori:  Pop Elena,  Bratu Teodora, Hahuie Monalisa

§              Relaţionare pe axa şcoală – familie – comunitate
§              Creativitatea – premisă a performanţei şcolare
§              Tehnici de lectură şi de scriere creativă care contribuie la dezvoltarea competenţelor de comprehensiune şi interpretare ale elevilor
§              Strategii de evaluare 
        
             SECŢIUNEA II ( pentru elevii din clasele II - VIII)
           
            Profesori coordonatori/evaluatori: Toma Viorica, Tudureanu Doiniţa, Rusu Ioana, Bodea Natalia
§              Scriere creativă în limba română şi limba franceză/engleză (compuneri, poezii pe teme la alegere)
         Indicatori de evaluare pentru creaţiile literare: alegerea unui titlu sugestiv, respectarea convenţiilor tipului de text cerut (introducere, cuprins, încheiere), aşezarea în pagină, folosirea corectă a normelor ortografice şi de punctuaţie, claritatea textului, aspectul scrisului. Tema de lucru este liberă, coordonatorii apreciind atât originalitatea compoziţiei literare cât şi a temei alese. Se vor acorda premiile I, II, III.

REGULAMENTUL ŞI METODOLOGIA PROIECTUTUI
SPUNE DA LECTURII” – EXEMPLE DE BUNE PRACTICI
                                            ANUL ŞCOLAR 2013 – 2014
Organizatorul proiectului este:  Şcoala Gimnazială„George Călinescu” Oneşti
       Tema proiectului: „Spune DA lecturii!”

Coordonatori proiect : înv. Pop Elena şi prof. Bratu Teodora

Grup ţintă: cadre didactice şi elevi

           
Înştiinţarea elevilor:
Lista completă a elevilor care vor fi cuprinşi în paginile revistei va fi pusă la dispoziţie pe: Blog: http://elena-pop.blogspot.com după finalizarea evaluării lucrărilor. Termen: 30.06.2014.
        
Regulament de participare, cerinţe de redactare

Lucrările se trimit pe e-mail elenapop_03@yahoo.com. Dorim ca ele să aibă originalitate, noutate şi aplicabilitate practică în activitatea şcolară.
Tehnoredactarea lucrărilor în Microsoft Word. Titlul va fi scris cu majuscule (Times New Roman, caracter 14, Bold, centrat).  La două rânduri se va scrie autorul/autorii şi instituţia (Times New Roman, 12). Textul lucrării va fi scris cu Times New Roman 12, aliniat „stânga-dreapta”. Bibliografia se va consemna la sfârşitul lucrării, în ordine alfabetică. Lucrarea va conţine minim două pagini şi maxim cinci pagini şi să conţină semne diacritice. O lucrare poate avea cel mult doi autori.

Descalificarea lucrărilor
Ne rezervăm dreptul de a descalifica o lucrare dacă aceasta a depăşit termenul stabilit pentru trimitere, nu respectă cerinţele tehnoredactării la calculator sau se constată că referatul este copiat de pe diverse site-uri.

Perioada de trimitere pe e-mail: elenapop_03@yahoo.com a lucrărilor pentru cele două secţiuni:  15 aprilie 2014 – 31 mai 2014.

Taxa de participare: 25  lei (cadru didactic)
Se achită prin mandat poştal pe numele doamnei învăţătoare BRATU TEODORA, ŞCOALA GIMNAZIALĂ „GEORGE CĂLINESCU” ONEŞTI, STR. ARMONIEI NR. 4, COD 601136  (cadrele didactice din zona oraşului pot aduce taxa de participare direct la şcoală).
Taxa va acoperi cheltuielile pentru realizarea revistei, a diplomei şi expedierea prin poştă a coletului.
Expedierea coletului: AUGUST 2014

Niciun comentariu: