duminică, 21 decembrie 2008

COMISIA METODICA A ÎNVĂŢĂTORILOR

























În Şcoala "George Călinescu" a fost mare sărbătoare. Învăţătorii de la clasele a III-a: Toma Viorica, Sandu Ana, Ungureanu Anica, Pop Elena şi Tudureanu Doiniţa împreună cu elevii lor au fost actorii comisiei metodice cu genericul "
Şezătoarea creştinilor" .




miercuri, 18 iunie 2008

În ultima săptămână de şcoală am fost cu elevii mei în excursie pe traseul: ONEŞTI, BACĂU, BUHUŞI, SĂVINEŞTI, P. NEAMŢ, BĂLŢĂTEŞTI, VĂRATIC, AGAPIA, TG. NEAMŢ, SIHĂSTRIE, ZIMBRĂRIE, MĂNĂSTIREA NEAMŢULUI, RĂDĂUŢI, PUTNA (cu vizitarea chiliei lui Daniel Sihastru), VORONEŢ şi altele până la întoarcerea prin Roman.

Las imaginile să vorbească despre frumuseţea unor locuri ce nu pot fi vizitate în doar 2 zile.

vineri, 30 mai 2008

MICII ECOLOGIŞTI






Vom lăsa imaginile să vorbească.
Admiraţi-ne şi urmaţi exemplul nostru!

duminică, 25 mai 2008

AVANTAJE, AVANTAJE....


Din 23 mai 2008, elevii din Şcoala cu clasele I-VIII "George Călinescu" Oneşti , corpul B au devenit cei mai "bogaţi" copii din oraş. Aceştia învaţă la etajele I şi II ale clădirii în care s-a deschis o nouă bibliotecă: filiala "Cosânzeana", a Bibliotecii Municipale „Radu Rosetti”. Avem ocazia să desfăşurăm o parte din lecţii fie în sala de lectură, fie în sala în care există calculatoare conectate la internet.
Am fost primii care am desfăşurat o lecţie de limba română în sala de internet.
Vă invit să ne admiraţi, şi de ce nu, să ne invidiaţi puţin!


miercuri, 7 mai 2008

HĂRNICUŢELE !

Într-o frumoasă zi de primăvară, câteva colege au hotărât
s-o ajute pe bunica Anei, în grădină.
După muncă, un pic de fotbal le-a prins bine.

duminică, 13 aprilie 2008

BUCURIA DE A FI COPIL

CONCURS NAŢIONAL DE CREAŢIE LITERARǍ ŞI PLASTICǍ

Coordonatori :

Prof. Emilia-Mariana Spătaru

Prof. Magdalena Burlacu

Descrierea proiectului

Scopul – încurajarea creativităţii şi libertăţii de exprimare în realizarea unor compoziţii literare şi plastice.

Obiective:

  • cultivarea potenţialului artistic al elevilor;
  • realizarea unei expoziţii cu lucrările plastice participante la concurs;
  • valorificarea experienţei pozitive a cadrelor didactice în abordarea educaţiei interculturale;
  • popularizarea experienţei curriculare şi extracurriculare a cadrelor didactice îndrumătoare;
  • flexibilizarea ofertei de învăţare prin propunerea unei alternative educaţionale ce diferă de alte tipuri de concursuri şcolare.

Grup ţintă – Elevii claselor V-VIII

Secţiunile concursului:

  • creaţie literară
  • creaţie plastică

Perioada de înscriere şi participare : 19-31 mai 2008

Colaborator : Asociaţia de Tineret ONESTIN WWW.ONESTIN.RO

Informaţii la numărul de telefon 0748 220 480 sau la adresa de mail bucuriedecopil@yahoo.com

REGULAMENT DE DESFĂŞURARE

Pentru elevii claselor V-VI :

Bastian privi cartea :

- Aş vrea să ştiu, spuse vorbindu-şi singur, ce se petrece, de fapt, într-o carte cât timp stă închisă. Probabil că nu există decât literele tipărite pe hârtie, totuşi – ceva tot trebuie să se petreacă, fiindcă atunci când o deschid, găsesc acolo o întreagă poveste. Apar personaje pe care eu nu le cunosc, fel de fel de aventuri, de isprăvi şi lupte – uneori au loc furtuni pe mare sau ajungi în ţări şi oraşe străine. Toate acestea se găsesc într-un anumit fel de carte. Trebuie s-o citeşti ca să le trăieşti pe toate, asta-i limpede. În carte se găsesc însă toate acestea dinainte. Aş vrea să ştiu în ce fel ?
Dintr-o dată se simţi într-o dispoziţie aproape solemnă.

Se aşeză mai bine, luă cartea, deschise prima pagină şi începu să citească.

Ce se întâmplă cu tine atunci când citeşti o carte ? Bastian, personajul lui Michael Ende din Povestea fără sfârşit, te aşteaptă să călătoreşti împreună cu el într-o lume a fanteziei. Alege, alături de Bastian, doi-trei prieteni cu care să creezi o altă poveste în care aventurile să fie imaginate şi trăite, de data asta, doar de tine.

Pentru elevii claselor VII-VIII :

Pentru că am rămas singur, m-am hotărât să încep chiar azi ’’Romanul adolescentului miop’’. Voi lucra în fiecare după-amiază. Nu am nevoie de inspiraţie ; trebuie să scriu, doar viaţa mea, iar viaţa mi-o cunosc, şi la roman mă gândesc de mult.

Astfel îşi începe Mircea Eliade cartea intitulată Romanul adolescentului miop. Singurătatea, şcoala, viaţa par a sta la baza cărţii sale. Citind-o, vei afla probabil răspunsul corect. Însă care ar fi prima ta pagină de jurnal, de nuvelă, de ce nu, de roman ?

Lucrarea trebuie să fie scrisă de mână, pe hârtie A4. Fiecare lucrare va fi evaluată urmărindu-se următoarele criterii:

  • originalitatea titlului ;
  • unitatea compoziţională (introducere, cuprins, încheiere);
  • respectarea convenţiilor tipului de text cerut;
  • coerenţa, logica, claritatea textului;
  • registrul de comunicare;
  • stilul adecvat conţinutului;
  • calitatea exprimării prin corectitudine, ortografie, punctuaţie.

Secţiunea de creaţie plastică are drept temă Culoare de poveste, ce propune redarea prin desen a unui moment de basm, de poveste.

Lucrările pot avea drept suport obişnuita hârtie de desen, hârtia granulată, cartonul sau hârtia colorată de dimensiune A4/A3, fiind folosite materiale şi instrumente plăcute elevilor: creionul, minele de diferite profile, pensula cu vârf subţire sau lat, peniţa, stiloul, carioca de diferite tipuri, culorile de apă (tempera, acuarelă) sau pastelurile.

Elevii au libertatea de a-şi alege tehnica de realizare pentru a potenţa expresivitatea, autocenzura fiind singura limită.

Indiferent de cum au fost realizate, compoziţiile trebuie să respecte principiile compoziţionale care stau la baza alcătuirii imaginii : paginaţia, ordinea/dezordinea, unitatea, echilibrul, contrastrul, simetria/asimetria.

Toate lucrările (atât literare, cât şi plastice) vor avea scrise pe verso datele sigilate ale concurentului (nume, prenume, clasa, şcoala de provenienţă, localitate, judeţul), numele profesorului coordonator şi vor fi puse în plicuri ce vor fi expediate pe adresa Şcolii cu cls. I-VIII ’’George Călinescu’’, Strada Armoniei, Nr. 4, Localitatea Oneşti, Cod 601137, Judeţul Bacău, cu menţiunea Pentru CONCURSUL NAŢIONAL DE CREAŢIE LITERARǍ ŞI PLASTICǍ BUCURIA DE A FI COPIL.

Lucrările vor fi analizate de o comisie de evaluare constituită din profesori de specialitate. Cu sprijinul Asociaţiei de Tineret Onestin, se vor acorda pe 7 iunie, pentru fiecare secţiune, premiile I, II, III, menţiuni, precum şi diplome de participare lucrărilor care au respectat metodologia.

Diplomele vor fi trimise câştigătorilor şi participanţilor prin poştă. De aceea, pentru a uşura procedurile de expediere, rugăm ca în plicurile în care sunt puse lucrările să fie aşezat un plic timbrat (minim 1.6 lei/timbru) autoadresat. Vă mulţumim pentru participare şi colaborare. Mult succes!

luni, 3 martie 2008

1 MARTIE

Activitatea desfăşurată în ziua de 1 Martie la Şcoala cu clasele I-VIII Buciumi, cu genericul „Sărbătoarea Mărţişorului” face parte din activităţile propuse în cadrul parteneriatului "Tradiţii şi obiceiuri - valori de seamă ale culturii româneşti".

PROGRAMUL ZILEI - 1 MARTIE 2008

11.00 – 11.30 BINE AŢI VENIT!

11.30 – 12.00 „Ne prezentăm” – album de prezentare a claselor

12.00 – 13.15 Organizarea unor ateliere de lucru pe tema SĂRBĂTOAREA MĂRŢIŞORULUI”

Confecţionarea de felicitări şi mărţişoare

Legenda Mărţişorului

13.20 – 14.00 Program artistic/distractiv

Învăţarea unor cântece

14.00 – 14.30 Aprecieri, impresii, informaţii, sugestii pentru următoarea activitate comună




vineri, 15 februarie 2008

Inca o zi de iarnă la Oneşti

La 8 dimineaţa, când am ajuns la şcoală, nu aş fi zis că o oră mai târziu va ninge. La pauză am ieşit cu copiii în faţa şcolii pentru a ne bucura încă puţin de iarnă.